Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> studia - informatyka - prywatne vs państwowe, będzie praca czy nie, i takie różne
tes

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(Majdan @ 8.10.2006, 11:08:00 ) *
Trudno jest skończyć najlepszą uczelnie i nic nie wiedzieć.
Nawet najelpszy samouk wiedziałby więcej, gdyby studiował.
Studia uczą dużo, ale to ile umiemy zależy tylko od nas.

Uwierz mi, znam takich którzy projekty kupują i mając magistra potrafią włączyć Worda i podłączyć myszkę ;]

Ale zgadzam się - studia jednak poszerzaja wiedzę i są potrzebne. Niektóre przedmioty jednak (jak np. 4 semestry analizy o_O - omg na co mi to ;/) wkurzają człowieka i nie wie po co się ich uczy...
Go to the top of the page
+Quote Post
mda

-----

Cytat(mike_mech @ 8.10.2006, 18:30:21 ) *
Jakby przyjmowali takich co już umieją wszystko to czego by uczyli (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) :?:

czyli śmiało mogę iść na PW, na informatykę?
+Quote Post
HomerWells

-----

Co do uczelni to lepiej wybrać renomowaną czyli państwową. Wiem co piszę. Najpierw studiowalem zaocznie geografię na uniwerku. Trzeba było pisać masę referatów i innych bzdetów. Wyglądało to tak że przez pierwszyst tydzień szukało się potrzebny materiałów, książek których w bibliotekach było jak na lekarstwo a następny tydzień poświęcić na pisanie prac. Czuło że się studiowało. Była satyfakcje z otrzymania piątki z egzaminu. Ba nawet 3 jak był cięzki. Postanowiłem jednak zmienić studia. I to był mój błąd. Poszedłem na informatykę do prywatnej uczelni. Panowie dzień do nocy. Motto tej szkoły powinno brzmieć "Nie matura a chęć szczera zrobi z ciebie inżyniera". Praktycznie nic nie zadawali. Przez 3,5 roku może napisałem kilka refaratów i może kilka programów. Egzaminy też były raczej lightowe. Niestety musiałem już je skończyć z pewnych względów obiektywnych (WKU (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) ) ale to był stracony czas. Gdyby nie to że sam staralem się czegoś nauczyć to pewnie nic bym nie wyniósł. Fakt, że dzięki temu papierkowi dostałem prace niby jako informatyk ale nie jest ona ani ambitna ani rozwijająca. Więc przed wybraniem uczelni najlepiej sprawdzić jaki jest jej poziom.
+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 4.01.2026 - 00:23